100% naravno, premium kvaliteta, ročno sortirano. Sladko travnat okus. 50g
Konopljin čaj je pripravljen iz mladih cvetnih vršičkov in listov industrijske konoplje, ki so vzgojeni, ročno izbrani in na zraku sušeni.
Prispeva k boljšemu splošnemu počutju in je odličen antioksidant. Je vir dobrih hranil, vsebuje magnezij in železo.
Kljub temu, da čaj ne vsebuje opiatov ali psiho aktivnih snovi in zato ne povzroča omamljenosti, je priporočena dnevna količina za odrasle tri skodelice na dan, za otroke polovico manj.
Konopljin čaj lahko skuhate samo v vodi ali tudi v mleku, zaradi česar bo čaj še bolj izločil svoje snovi, tako imenovane kanabinoide, ki so molekule topne v maščobi. Tako bo čaj bolj intenzivno učinkoval in bo prijetnega kremastega okusa. Poleti je primeren za ledeni čaj.
Za pripravo konopljinega čaja, vodo zavrite in odstavite. Vzemite dve žlički zdrobljenega konopljinega čaja in ga prelijte z 2 dl vroče vode. Namakajte 5-8 minut.
Konopljine liste lahko uporabljate kot osnovo h kateri mešate ostala zelišča (meliso, meto, materino dušico) ali pa jo lahko dodajte drugim čajem in tudi smoothijem. Poleti je primeren za ledeni čaj.
Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih. a to vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke zdravilnih učinkih konopljinega čaja.
Izvejte več
Zeliščni čaj in priprava:
Zeliščni čaj je zelo priljubljen napitek, saj imajo velik pomen tudi v ljudskem zdravilstvu. Odlikuje ga odlična aroma izbranih zelišč in blagodejen vpliv na počutje. Med zdravilnimi rastlinami se za zdravilne čaje uporabljajo npr. poprova meta, kamilica, lipa, kopriva ...
Med zeliščne čaje nekako uvrščamo tudi tako imenovane wellness čaje, ki pa so ponavadi mešanica zelišč, sadja in tudi pravih čajev. V prijetne in aromatične okuse teh čajev naj ne bi dodajali sladkorja, če že želimo sladkati dodamo med.
Priprava:
Pripravljamo jih tako, da jih prelijemo z vrelo vodo. Pustimo jih namakat 5 do 8 minut ter precedimo.