Zeleni aromatiziran čaj praženi koščki ananasa, koščki jagod. Pakiranje: 100g.
Zeleni čaj je vse bolj priljubljena osvežilna in poživljajoča pijača, tako med starimi kot mladimi. Okusen napitek lahko postrežete v vseh letnih časih, dober je tako hladen kot topel.
Vsebuje tein, deluje poživljajoče in je odličen nadomestek za kavo. Pri kavi začutimo hiter dvig energije in hitri padec, medtem ko se tein v telo sprošča postopoma, nivo energije se postopoma dviga in drži tudi do 6 ur.
Zeleni čaj z okusom jagode je zeleni aromatiziran čaj, sestavljen iz kitajske zelene Senche in pravih koščkov jagod in kandiranega ananasa. Jagodna čajna mešanica se odlično prileže ob zajtrku.
Zdravilni učinki pravih čajev in zelišč so v tradicionalni medicini sicer znani že tisočletja. Žal je Evropski parlament sprejel uredbo (ES) št. 1924/2006, ki prepoveduje zdravstvene trditve na živilih, zato vsakemu posamezniku prepuščamo, da si pridobi podatke o zdravilnih učinkih zelenega čaja. Izvejte več
Zeleni čaj in priprava:
Zeleni čaj je pridelan izključno iz listov rastline Camellia sinensis. Liste čajevca takoj po obiranju pustijo, da malo ovenijo in jih nato kratek čas pražijo na 100 ℃ ali obdelajo z vročo paro, jih zvijejo, zdrobijo in posušijo.
Eden najbolj klasičnih aromatiziranih zelenih čajev je jasminov zeleni čaj, aromatizirajo pa tudi z japonsko češnjo, vaniljo, limono, kokosom, ...
Zelenemu čaju pripisujejo čedalje več zdravilnih učinkov. Še vedno pa je najbolj znan po tema, da zaradi vsebnosti kofeina deluje poživljajoče, vendar se le ta sprošča in učinkuje drugače kot pri kavi. Kofein v kavi preide hitro in skoraj ves v telo, medtem ko se kofein iz zelenega čaja sprošča postopoma, poživilni učinek je zato bolj uravnovešen, enakomeren in traja dalj časa.
Priprava:
Na skodelico odmerimo žličko čaja. Prelijemo lahko z vrelo vodo, sicer pa velja, da zeleni čaj pripravimo z vodo, ki jo najprej zavremo in nato ohladimo na 70 do 80 ℃. Precedimo po dveh do treh minutah. Iste čajne lističe lahko prelijemo še enkrat, tokrat z vrelo vodo. Precedimo po treh do petih minutah. Postopek načeloma lahko ponavljamo, dokler čaj premore kaj okusa.